Manifestări ample de 1 Decembrie la Târgu-Jiu. În Piața Prefecturii, târgujienii s-au prins în Hora Unirii

Share dacă ți-a plăcut!

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi și la Târgu-Jiu. În ciuda vremii nefevorabile, târgujienii au participat în număr mare la evenimentele organizate în Piața Prefecturii din municipiu. Manifestările au început la ora 10.00 cu un ceremonial militar și religios și un Te Deum susținut de un sobor de preoți, după care a fost intonat imnul național.

La împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire, autoritățile locale și județene au rostit alocuțiuni în Piața Prefecurii din Târgu-Jiu. Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu a transmis cu această ocazie mesajul Ministerului Afecerilor Interne.

La evenimentele dedicate Zilei Naționale a participat pentru prima dată în calitate de primar al municipiului Târgu-Jiu și Marcel Romanescu.

Un mesaj pentru toți gorjenii a avut astăzi, de 1 Decembrie și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Parlamentarii gorjeni au fost prezenți și ei astăzi la manifestările dedicate împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire. De asemenea, reprezentanții partidelor politice, dar și ai mai multor instituții publice au depus coroane de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din Piața Prefecturii. A urmat apoi un spectacol susținut de Palatul Copiilor Târgu Jiu și de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului” cu invitatul special, solistul de muzică populară Robert Târnăveanu,după care cei prezenți la eveniment s-au prins în Hora Unirii. Manifestările dedicate Zilei Naționale s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)