Mai multe avertizări meteorologice pentru Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod galben valabile în perioada următoare.  Mercurul din termometre a urcat astăzi până la 35 de grade celsius, disconfortul termic fiind accentuat. În perioada următoare se așteaptă furtuni și grindină.

Astăzi gorjenii au simțit căldura toridă a verii pe propria piele. O avertizare meteorologică de cod galben de caniculă a fost în vigoare astăzi în cea mai mare parte a Olteniei. Temperaturile au atins frecvent 35 de grade celsius, iar indicele de temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități.

Un alt cod galben este în vigoare până mâine la ora 4:00, însă de această dată este vorba despre instabilitate atmosferică pentru zona de munte a județului Gorj.

Centrul Meteorologic Regional Oltenia anunță că mâine după-amiază există șanse de averse, descărcări electrice și izolat grindină, cu precădere în zona de munte, iar temperaturile vor scădea ușor.

Duminică și luni temperaturile se vor menține peste 30 de grade celsius, cu șanse reduse de averse, tot în zona muntoasă. Marți seara însă, vremea se schimbă și vor apărea averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

 Mieta Colan, Centrul Meteorologic Regional Oltenia 

Potrivit estimarilor, în luna august, temperaturile se vor situa, in general, in media specifica acestei perioade a anului.

 

 

Copyright Protect ! :)