Localnicii din Albeni au mers în audiență la prefect fiind nemulțumiți că nu pot plăti taxele și impozitele locale

Share dacă ți-a plăcut!

Câțiva dintre cetățenii comunei Albeni au mers ieri după-amiază în audiență la prefectul județului, nemulțumiți că nu pot plăti impozitele și taxele locale pe anul 2019. Nu este singura problemă cu care se confruntă administrația publică din localitatea amintită.  La nivelul primăriei şi al Consiliului Local se lucrează în tensiune de mai mult timp, poliţia ajungând destul de des la sediul instituiei pentru a face anchete.  Din cauza modului defectuos în care funcţionează administraţia locală s-a ajuns în situaţia ca la această oră să nu fie închis anul fiscal 2018. Prin urmare nu pot fi încasate taxele şi impozitele aferente anului 2019.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a precizat că oamenii din Albeni sunt nemulţumiţi de starea de fapt, mai ales că aceștia riscă să nu mai poată beneficia de bonificația de 10% la pata impozitelor pe case, terenuri şi maşini care se acordă doar în primul trimestru al anului fiscal. În urma discuţiilor de ieri de la Prefectura Gorj, s-a ajuns la concluzia că fără o colaborare şi fără o comunicare între autorităţile din Albeni va fi foarte greu ca lucrurile să intre pe făgaşul normal.

Primăria Albeni este singurul UAT din județul Gorj care a rămas cu situaţiile financiare neîncheiate pe anul 2018. În aceste condiții, prefectul de Gorj a menţionat că a solicitat Administraţiei Finanţelor Publice să ofere asistenţă de specialitate funcţionarilor Primăriei Albeni pentru a finaliza documentaţiile şi a le depune la Finanţe. Ulterior, se va putea trece şi la încasarea impozitelor de la cetăţeni şi a altor taxe locale.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)