ISU Gorj, intervenție pentru inundații

Share dacă ți-a plăcut!

Un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unor situații de urgență, generate de inundații în bazinul inferior a râului Jiu, a fost desfășurat de către Inspectoratul pentru Siruații de Urgență Gorj, în cursul zilei de ieri, dar și astăzi. Detaliile exercițiului au fost prezentate ieri, într-o conferință de presă, de către domnul locotentnt-colonel Augustin Malacu, Inspector Șef al ISU Gorj și de domnul Ion Călinoiu, Directorul Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj,
Exercițiul imită perfect o situație reală, declarându-se stare de alertă la nivelul Unității Administrati-Teritoriale Bâlteni. Simularea va presupune acționarea sirenelor de alarmă, se va evacua populația din zona afectată de inundații și se va interveni pentru limitarea efectelor inundațiilor. Presupusele victime surprinse de apă sau blocate vor fi salvate de către echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

” Pe lângă tehnica de intervenție specifică utilizată în astfel de situații de urgență, vor fi angrenate în acest exercițiu cele mai noi dotări primite de instituția noastră prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentului pentru Situații de Urgență”, a transmis Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Tabăra mobilă care asigură cazare și mâncare pentru 200 de suflete și containerul de suport logistic, destinat alimentării cu energie electric, au fost puse și ele în funcțiune, pentru ca salvatorii să se asigure că la nevoie nu vor fi luați prin surprindere. Reprezentanții ISU Gorj au transmis că pe lângă posibilitatea de perfecționarea echipei , în urma exercițiului, și cetâțenii au de câștigat prin familiarizarea cu dinamica unor astfel de situații de urgență.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)