Irina Rimes – ambasador onorific al Zilei Brâncuși

Share dacă ți-a plăcut!

Artista basarabeancă Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși 2020 de către ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Acesta a explicat că alegerea artistei a fost făcută pentru a se adresa unui anumit public care, altfel, nu ar fi ajuns la eveniment.
Irina Rimes s-a declarat „foarte bucuroasă” și a anunțat că va folosi instrumentele de socializare virtuală pentru a promova manifestările organizate cu această ocazie. În cadrul unei conferințe de presă organizată la Muzeul Național de Artă, artista basarabeancă a mai dezvăluit că „nu a avut foarte mare tangeță cu cultura”, iar, în copilărie, nu înțelegea simbolistica numelor operelor brâncușiene.
În spațiul online există controverse în ceea ce privește alegerea ministerului. În urma declarațiilor artistei, cetățenii sunt revoltați pe rețelele de socializare. Fostul director al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag, se alătură opiniei publice și se declară indignat de decizia ministrului, considerând că există multe alte personalități care cativează în domeniul cultural care ar fi putut ocupa această funcție onorifică.
Ziua „Constantin Brâncuși” va fi sărbătorită miercuri, 19 februarie, printr-o serie de evenimente, printre care și inaugurarea controversatului Muzeu Național „Constantin Brâncuși”. În acest an, pe 19 februarie, se împlinesc 144 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)