Invitați la film pentru a-l omagia pe Sergiu Nicolaescu

Share dacă ți-a plăcut!

Gorjenii şi nu numai sunt invitaţi sâmbătă la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu. Pe 13 aprilie regizorul ar fi împlinit 89 de ani. Pentru a cinsti memoria cineastului, administraţia Cinematografului din Târgu Jiu va difuza sâmbătă seară, de la ora 20.00 filmul Nea Mărin Miliardar.

Nea Mărin miliardar este un film de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea. Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea (în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și Colea Răutu. Filmul va rula sâmbătă, de la ora 20.00 la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu-Jiu, în memoria cineastului care ar fi împlinit pe 13 aprilie vârsta de 89 de ani.

În acest film, Amza Pellea îl interpretează pe țăranul oltean Nea Mărin Juvete din Băilești, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de schițe din emisiunile de televiziune. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-și răscumpăra fata ce fusese răpită de niște gangsteri. Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză și praz.

Nea Mărin miliardar se află pe locul 1 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România și este singurul film de comedie realizat de Sergiu Nicolaescu.

Intrarea la film se va face pe bază de invitaţie obţinută de la casa de bilete a cinematografului, în limita locurilor disponibile.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)