Investitorii se plâng de lipsa forței de muncă

Share dacă ți-a plăcut!

Investitorii din Târgu Jiu se plâng de lipsa forței de muncă. Locuitorii orașului preferă ajutorul social, în locul unui salariu și a altor beneficii. La fabrica de creștere a puilor din Târgu Jiu, de exepmplu, au ajuns să lucreze persoane din Crasna, Mușetești, Dragotești, Negomir, Mătăsari sau din alte localități, în condițiile în care, asistații social din municipiu preferă să își efectueze orele de muncă la primărie și refuză un job mai bine plătit.

Investitorii care au deschis fabrici la Târgu Jiu se plâng din cauza lipsei forței de muncă. Aceștia au discutat pe tema lipsei resursei umane cu primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Societatea care a preluat fosta Avicola s-a plâns autorităților locale că este obligată să aducă muncitori din alte comune și de la 40 – 50 de kilometri distanță de municipiu. Astfel, sunt cheltuieli suplimentare cu asigurarea transporturilor. La fabrica de creștere a puilor din Târgu Jiu au ajuns, de exemplu să lucreze persoane din Crasna, Mușetești, Dragotești, Negomir, Mătăsari sau din alte localități.
Se caută în continuare forță de muncă, pentru că este nevoie de personal necalificat. Mai este nevoie de peste 500 de salariați. Din fericire, investitorii au găsit în zonă personal calificat.

Pe de altă parte, sunt destui asistați social la Târgu Jiu care preferă ajutorul financiar acordat de stat. Marcel Romanescu a spus că în locul unui salariu și a altor beneficii, asistații social preferă să își efectueze orele de muncă la primărie și refuză un job mai bine plătit.
Legislația le permite, deocamdată, asistaților social, să rămână în plată la primărie. Aceștia sunt angrenați în activități de curățenie, întreținere parcuri și spații verzi. După terminarea orelor de lucru pentru comunitate nu îi mai vede nimeni la lucru pe asistații social.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)