Începe Bacalaureatul: Genul dramatic i-a pus pe absolvenți în dificultate

Share dacă ți-a plăcut!

Absolvenții de liceu susțin săptămâna aceasta examenul de Bacalaureat. 3 ore au avut la dispoziție astăzi pentru a rezolva subiectele la proba de limba și literatura română. Comedia a fost cea care i-a ajutat sau, dimpotrivă, i-a încurcat pe proaspeții absolvenți.  Miercuri și joi se vor desfășura următoarele două probe, urmând ca rezultatele să fie afișate în cursul zilei de 30 iunie.

Criza epidemiologică generată de virusul Sars-Cov-2 a determinat organizarea examenului în condiții speciale. O sesiune specială va fi organizată pentru elevii care se află acum în izolare sau la verificarea temperaturii au depășit maximul admis, de 37,3 grade celsius.

Examenul a început la ora 9:00, moment în care plicul cu subiectele a fost desigilat și prezentat candidaților. „O scrisoare pierdută” le-a dat bătăi de cap liceenilor la subiectul al III-lea. La profilul uman, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată. Pe de altă parte, profilul real a avut de redactat un eseu în care să prezinte doar particularități ale unei comedii studiate.  Același subiect l-au avut de rezolvat și la simularea pe care au susținut-o anul trecut, în clasa a XI-a.

Elevii se îndreaptă spre facultăți de prestigiu din marile centre universitare din țară. Fie că vorbim despre informatică sau medicină, absolvenții de liceu se declară pregătiți, iar nota bună pe care o vor obține la proba de astăzi nu îi va împiedica să-și atingă scopul.

Anul acesta competențele digitale și cele lingvistice nu au mai avut loc, acestea echivalându-se cu media obținută în anii anteriori.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)