Împrumutul pentru realizarea noului Stadionul Municipal va fi restituit integral din cauza creşterii ROBOR

Share dacă ți-a plăcut!

Primăria Târgu Jiu a decis să restituie integral creditul bancar accesat pentru asigurarea cofinanţării lucrărilor la noul Stadion Municipal. Este vorba de un credit total de 10 milioane de lei, din care municipalitatea a foslosit până în prezent suma de 7,2 milioane de lei. Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că în data de 18 decembire va avea loc o rectificare de buget şi va fi aprobată prin Consiliul Local suma necesară pentru restituirea creditului, ca urmare a creşterii ROBOR.

Narcisa Cristea a declarat că din creditul accesat de la o bancă din municipiu au fost achitate trei rate. Valoarea unei rate crescut însă în urma creşterii ROBOR de la 250.000 la 280.000 de lei.

Din cauza instabilităţii dobânzii a fost luată decizia să fie achitat integral creditul pentru cofinanţarea lucrărilor la Stadionul Municipal.

Directorul economic al Primăriei Târgu Jiu a mai spus că restituirea în totalitate înseamnă o economie la rată. Nu se va achita dobânda la rată. Narcisa Cristea a precizat că există temerea unor fluctuaţii ale ROBOR şi posibile majorări de plăţi. Astfel, se punea problema lipsei alocărilor suficiente de fonduri din bugetul local pentru plata ratelor. Împrumutul fusese făcut pe 3 ani şi va fi restituit integral luna aceasta.

Bugetul total pentu lucrările de modenrzare la Stadionul Municipal este de 22 de milioane de euro. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată de Compania Naţinală de Investiţii.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)