I se cere demisia, Capotă rezistă

Share dacă ți-a plăcut!

Tot mai multe voci cer demisia sau demiterea lui Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Din cauza scandalurilor numeroase în care a fost implicată unitatea medicală din Târgu-Jiu lui Gigel Capotă i s-a solicitat în repetate rânduri să demisioneze. De asemenea, Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj a fost criticat și el pentru faptul că îl menține în funcție pe actualul manager.

Din cauza scandalurilor în care a fost implicată unitatea medicală, liberalii gorjeni au solicitat de mai multe ori demisia sau demiterea actualului manager.

Carton  “Viața pacienților din Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu este pusă în pericol de un manager iresponsabil, protejat de președintele Consiliului Județean Gorj. Scandalurile interminabile sunt motive suficiente pentru ca managerul Gigel Capotă să fie demis”, se precizează într-un comunicat remis presei de PNL Gorj.

De asemenea, liberalii îl acuză pe Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj că fuge de responsabilitate și evită să ia măsuri în ceea ce privește neregulile grave de la unitatea medicală din Târgu-Jiu.

Carton “În ciuda tuturor acestor nereguli, președintele Consiliului Județean Gorj preferă să fie complice la aceste nenorociri și să-l protejeze pe Capotă, declarând public că în contractul de management sunt prevăzuți ”anumiți indicatori economici și de sănătate, iar deocamdată, nu este afectat niciunul dintre indicatori astfel încât nu există posibilitatea denunțării contractului de mandat”, se arată în același comunicat. Reacții la neregulile din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au avut astăzi și reprezentanții Federaţiei Sindicale „AMBU-SAN”, ce reuneşte organizaţii sindicale din domeniul Sănătate.

Carton “Federaţia constată cu mâhnire că, în ultimele luni, imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost profund afectată de scandaluri şi condamnă lipsa de responsabilitate în gestionarea corectă a problemelor, atât din partea managerului unităţii medicale, Gigel Capotă, cât şi din partea echipei acestuia.
După cum s-a putut constata, preocupările actualei echipe de management nu au avut în vedere un act medical de calitate, modernizarea rapidă a secţiilor sau buna organizare şi înţelegere între salariaţi, ci promovările, angajările şi transferurile dubioase, şi construirea unui management bazat pe oportunism şi servilism”, se arată în comunicatul semnat de Federația AMBU-SAN.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a fost implicat în ultima perioadă în mai multe scandaluri, cel mai mare dintre acestea fiind cel la Secția de Psihiatrie, acolo unde fiica managerului SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă a filmat trei pacienți care se mângâiau în zonele intime.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)