Gorjenii, invitați la “Noaptea Muzeelor”

Share dacă ți-a plăcut!

Gorjenii sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la evenimentul „Noaptea Muzeelor”. Ediţia din acest an debutează sâmbătă, iar până la miezul nopţii, toţi cei interesați vor avea prilejul de a vizita, gratuit muzeele din județ, dar şi de a se bucura de surprizele pregătite de conducerea instituţiilor de cultură.

Noaptea Muzeelor va veni în acest an în întâmpinarea vizitatorilor cu numeroase surprize. Reprezentanţii Muzeului de Istorie Gorj o vor aduce sâmbătă la Târgu Jiu pe soprana Irina Ionescu. Vor fi deschise, de asemenea, Muzeul de Artă din Municipiu şi Muzeul Literaturii „Tudor Arghezi” de la Târgu Cărbuneşti. Potrivit lui Albinel Firescu, muzeograf în cadrul Muzeului Judeţean Gorj, programul de vizitare va fi între orele16,00 – 24,00.

De asemenea, publicul va putea viziona expoziţia de bază a Muzeului Judeţean de Istorie Gorj. Nu vor lipsi muzica şi baletul, iar copiii se vor putea înscrie la standul unde se vor realiza picturi pe faţă. La buna organizare a evenimentului Noaptea Muzeelor vor contribui şi elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Cel puțin la Târgu-Jiu, conducerea Muzeului Judeţean speră ca anul acesta numărul vizitatorilor să fie unul record.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)