Gorjenii încep să își planifice concediul

Share dacă ți-a plăcut!

Printre cele mai afectate domenii economice de situația epidemiologică în care ne aflăm se numără și industria ospitalității. Odată cu relaxarea măsurilor de restricție, gorjenii au început să își planifice concediul din acest an, optând mai mult pentru stațiunile românești.  

Suspendarea zborurilor și a activităților HORECA i-a determinat pe români să  renunțe la majoritatea vacanțelor programate. Relaxarea măsurilor restrictive și deschiderea litoralului românesc le-a dat speranță însă, aceștia începând să își rezerve bilete pentru sezonul estival 2020. Clienții fideli au început să apară, bucuroși că anumite state nu mai impun izolarea de 14 zile pentru turiștii români.

Oamenii au început să treacă pragul agențiilor de turism în căutarea vacanței perfecte. Dacă unii au preferat să plece totuși în afara granițelor, majoritatea au ales stațiunile autohtone, balneare sau la malul Mării Negre.

Prețurile pentru Grecia sunt cu aproximativ 10-15% mai mici, iar în România au rămas în medie, la fel ca cele din anii anteriori. Deși în trecut vacanțele în Spania, Franța și Egipt erau la mare căutare, anul acesta cetățenii evită zonele care au înregistrat un număr mare de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Agențiile de turism speră la o creștere semnificativă a încasărilor în următoarea perioadă, pentru a-și putea recupera pierderile cauzate de pandemia Covid-19.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)