Furturi de lemne la Runcu și Curtișoara

Share dacă ți-a plăcut!

Două persoane au fost prinse cu lemne furate în timp ce le transportau cu o căruță. Un bărbat de 43 de ani din municipiul Târgu Jiu și un tânăr de 15 ani din comuna Runcu transportau în cursul zilei de ieri trei arbori, esență stejar, secționați în bucăți, într-un atelaj hipo.
Lemnele au fost tăiate fără marcă silvică și sustrase din fondul forestier de pe raza localităţii Runcu, ce aparține Ocolului Silvic Târgu Jiu.
Cei doi nu erau la prima abatere. Recent aceştia ar mai fi tăiat și sustras încă 8 arbori esenţa stejar, prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit ulterior de organele silvice.
În cauză poliţişti continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Totodată, poliţişti din cadrul Postului de poliție Muşeteşti au identificat doi bărbaţi, de 54 şi 19 ani, din comuna Muşeteşti, care ar fi tăiat din fondul forestier Curtișoara, 17 arbori esenţa plop și gorun, cu diametrele la cioată cuprinse între 8 și 24 cm, cu ajutorul unui motoferăstrău și a unui topor.
Și în cazul de la Mușetești a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.
Materialul lemnos a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Târgu Jiu, iar motoferăstrăul și toporul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)