Festivalul Romani Kultura, la Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher şi Agenţia Naţională pentru Romi, cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, al Consiliului Judeţean Gorj şi al Primăriei Municipiului Târgu Jiu organizează la Târgu Jiu Festivalul Romani Kultura, în perioada 16-19 mai. Organizatorii se vor deplasa în cartierele Meteor şi Obreja unde vor prezenta piese de teatru pentru copii. De asemenea, în centrul municipiului va susţine sâmbătă seară un spectacol şi Taraful din Clejani.

Festivalul Romani Kultura este un eveniment care îşi propune să valorifice şi să prezinte cele mai importante elemente ale culturii rome moderne şi nu numai.
Ediţiile anterioare ale festivalului au avut loc, în cea mai mare parte, în Bucureşti. Anul acesta, cultura romă va ajunge pentru patru zile la Târgu Jiu, cu un un număr semnificativ de manifestări culturale. Organizatorii se vor deplasa în cartierele Meteor şi Obreja unde vor prezenta piese de teatru pentru copii. Un spectacol va fi găzduit şi de Teatrul „Elvira Godeanu”. În centrul oraşului va susţine sâmbătă seară un spectacol şi Taraful din Clejani.

La manifestări vor participa toţi liderii comunităţii rrome din judeţul Gorj. Organizatorii speră să aibă parte de vreme bună pentru că centrul oraşului vor fi prezenţi inclusiv meşteri populari care îşi vor valorifica produsele. Va avea loc şi o expoziţie de carte despre tradiţiile comunităţii rrome, precum şi o prezentare de produse culinare.

Organizatorii își doresc ca astfel de manifestări să fie organizate măcar o dată pe an, dacă nu mai des.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)