Festival de artă stradală la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Municipiul Târgu Jiu va fi gazda unui Festival de artă stradală, în perioada 22 – 28 iulie. Potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri. În acest sens au fost identificate 8 insituții școlare din municipiul Târgu Jiu.

Ideea organizării Festivalului de Artă Stradală la Târgu-Jiu a fost preluată din Portugalia. Astfel, zidurile unor clădiri vor fi pictate de către artiști consacrați în domeniu. Festivalul de artă stradală va fi organizat în perioada 22 – 28 iulie, iar potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri.

Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de rromi Obreja și Meteor. Pe 27 iulie va susține un spectacol și un cunoscut DJ, iar pe 28 iulie va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali. Autoritățile încearcă inclusiv să aducă la Târgu Jiu un artist din Mexic, specializat în astfel de picturi.

Festivalul de Artă Stradală este organizat pentru prima dată la Târgu-Jiu, autoritățile dorind, însă să permanentizeze acest eveniment.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)