Edilitara dă o mână de ajutor la finalizarea investiției de la stadion

Share dacă ți-a plăcut!

Constructorii Stadionului Municipal din Târgu Jiu au subcontractat din lucrări unor firme locale pentru a le finaliza până în data de 26 iunie. În mai puțin de două săptămâni la Târgu Jiu va sosi o comisie de recepție din cadrul Companiei Naționale de Investiții pentru a verifica lucrările executate.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că firma ACI din Cluj care execută contractul, a decis să subcontracteze din lucrări către firma Edilitara Public, deținută de Consiliul Local Târgu Jiu. Măsura a fost luată pentru ca societatea să se încadreze în termenul final de execuție, respectiv data de 26 iunie. Au mai rămas de finalizat o pasarelă, amenajarea peisagistică și canalizarea pluvială.

După semnarea recepției, Stadionul Municipal va fi transferat către Primăria Târgu Jiu, în patrimoniul căreia se află. În condițiile în care recepția va fi gata pe 26 iunie, atunci este timp pentru semnarea actelor și pregătirea arenei pentru evenimentul sportiv respectiv. Va fi nevoie, în schimb și de o Hotărâre a Consiliului Local pentru preluarea investiției.

În maxim două săptămâni ar trebui să fie gata lucrările și Stadionul Municipal va putea fi inaugurat pe 6 iulie, cu prilejul Supercupei României. În contextul respectiv și FRF și Primăria Târgu Jiu vor avea de câștigat. Pentru festivitatea de inaugurare Primăria Târgu Jiu a alocat deja suma de 150.000 de lei. Pe lângă meciul respectiv va avea loc și un spectacol de muzică populară. Concertul va fi susținut fie pe stadion, fie în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Arena din Târgu Jiu a fost realizată de firma care a construit și Stadionul din Cluj. Baza sportivă din Târgu Jiu a costat circa 28 de milioane de euro și are 12.000 de locuri.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)