Dosarul lui Ponta și Ciurel, Davițoiu martor

Share dacă ți-a plăcut!

Gheorghe Davițoiu-Leșu, a depus mărturie despre contractele între fostele complexuri energetice și Casa de avocatură Șova și asociații. Părți în dosar sunt și nume cu rezonanță precum Victor Ponta, Dan Șova, dar și Laurențiu Ciurel , Cristea și Graure.
Fostul director al CE Rovinari, Gheorghe Davițoiu a mărturisit instanței motivul rezilierii contractului de asistență juridică cu Șova. Potrivit lui Davițoiu, contractul expirase și a decis să nu mai continue colaborarea, pe motiv că plățile făcute pentru societatea de avocatură, din bugetul de investiții, nu i s-au părut normale.

”Pe perioada mandatului meu, contractul de asistență juridică cu societatea de avocaturp a lui Șova a fost reziliat. Nu era cazul să mai continue. Pentru ce a oferit firma respectivă a expirat contractul. Era pentru asistență juridică în cazul contractului instalației de desuflare a CE Rovinari”, a afirmat fostul director, pentru reprezentanții Agerpres.
Pe perioada mandatului lui Davițoiu, respectiv în anii 2009-2010, a fost achitate o tranșă din datoria la ICM. Tot în instanță s-a discutat și despre mai multe nereguli depistate în anexele de decontare, emise de societatea lui Dan Șova. Potrivit unui jurist, Casa de avocatură a prestat și alte servicii juridice în baza aceluiași contract, respectiv de reprezentare în instanță, de această dată fiind vorba de litigii inițiate de către sindicate. Următorul termen în dosar este în data de 9 septembrie, tot atunci fiind audiați și restul martorilor.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)