Doar jumătate dintre candidați reușesc să ia permisul auto

Share dacă ți-a plăcut!

Examenul pentru obținerea permisului auto reprezintă în continuare o piatră de încercare pentru cei care vor să devină șoferi cu acte în regulă. O demonstrează statistica prezentată de Serviciul Permise Auto și Înmatriculări Gorj, potrivit căreia, de la începutul anului și până în prezent mai mult de jumătate dintre candidați nu au reușit să promoveze probele pentru obținerea permisului auto.

Un număr 6.663 de candidați au fost examinați de la începutul anului și până în prezent la proba teoretică, în vederea obținerii permisiului de conducere. Șeful Serviciului Permise Auto și Înmatriculări Gorj, Ștefan Țacu, a declarat că doar 3.391 de candidați au fost declarați admiși și 3.172 au fost declarați respinși. Procentul de promovabilitate la proba teoretică a fost de 51,66%.
La proba practică au fost examinați 6.693 de candidați. Au promovat 3.516 și au fost respinși 3.177. Procentul final de promovabilitate a fost de 52,64%.

În ceea ce privește preschimbarea permisului auto legislația a adus unele îmbunătățiri, astfel programarea se poate face a doua zi de la depunerea cererii. Programarea candidaților la proba practică se face în continuare între 45 și 60 de zile.

Serviciul Permise Auto și Înmatriculătri nu are personal suficient pentru a scădea perioada dintre promovarea probei teoretice și proba practică.

Copyright Protect ! :)