Discuții aprinse în ședința Consiliului Județean generate de scandalul RMN-ului de la SJU Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Au fost discuții aprinse în ședința Consiliului Județean de ieri, generate de scandalul RMN-ului de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Gigel Capota, managerul interimar al unității medicale, a venit în fața consilierilor județeni pentru a clarifica coplata la consultațiile RMN. 10.000 de pacienți au plătit o taxă de 150 de lei, în condițiile în care consultațiile ar fi trebuit să fie gratuite. Liberalii din Consiliul Județean au fost cei care au solicitat ca și managerul interimar al SJU Târgu-Jiu să participle la ședință. Consilierul județean, Denisa Șuță a fost cea care a cerut lămuriri în această problemă.

La toate aceste întrebări, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu a dat răspunsuri ambigue declarând că există deja o ancheta a DNA și orice declarație în plus ar fi de prisos.Gigel Capotă a declarat că nu poate fi tras la răspundere pentru faptele comise de predecesorii săi.

După mai multe discuții în contradictoriu, consilierii județeni au ajuns la concluzia că Gigel Capotă  nu este în măsură să răspundă întrebărilor. Capotă a fost numit manager în luna decembrie a anului trecut, cu doar o lună înainte ca întreg scandalul să izbucnească. Neregulile trenează din anul 2008 de când aparatul RMN a devenit funcțional în unitatea medicală din Târgu Jiu. Astfel că Grupul liberal din Consiliul Județean prin vocea consilierului Denisa Șuță a cerut ca la următoarea ședință să fie prezent prezent pentru a da explicații, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)