Deținuții își caută loc de muncă

Share dacă ți-a plăcut!

Deținuții care execută pedepse prin care sunt privați de libertate în regim deschis și semideschis, au participat zilele trecute la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în încercarea de a-și găsi un job. 11 deținuți au fost prezenți la eveniment.
Toți deținuții care au participat la eveniment sunt domiciliați în județul Gorj și au o atitudine pozitivă în ceea ce prevește dorința de muncă. Aceștia se află în ultima parte a perioadei de executare a pedepsei, iar cu această ocazie persoanele condamnate au interacționat cu agajatorii pentru identificarea de noi oportunități de agajare. În cadrul activității, deținuții au primit pliante și materiale informative, dar și sfaturi folositoare pentru posibilitatea ocupării unui loc de muncă.
” În contextul în care obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție socială, acest demers încurajază și oferă suportul necesar revenirii pe piața muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate”, a transmis Lavinia Lupu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.
Aceste activități, au ca scop îmbunătățirea șanselor de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate. Un prim pas în reintegrarea deținuților, este conștientizarea comunității cu privire la faptul că persoanele aflate în detenție sunt o parte componentă activă a societății.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)