Deficit la Primăria Târgu-Jiu, după sumele alocate de CJ

Share dacă ți-a plăcut!

Primăria Târgu Jiu înregistrează un deficit în prezent, din cauză că nu beneficiază de sumele necesare pentru a acoperi propunerile din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2019. Bugetul se află în dezbatere publică şi ar putea să fie aprobat înainte de Paşte.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că înaintea şedinţei de Consiliu Judeţean Gorj în care a fost alocată suma de 28 de milioane de lei, municipalitatea mai înregistra un deficit de 10 milioane de lei. Suma minimă pe care Marcel Romanescu se aştepta să o primească de la Consiliul Judeţean era de măcar 8 milioane de lei. Banii alocaţi în final au fost însă de 1,2 milioane de lei, adică aproape nimic, după cum spune primarul din Târgu Jiu, raportat la nevoile municipiului reşedinţă de judeţ.

Edilul din Târgu Jiu a mai declarat că s-a renunţat la foarte multe investiţii şi cheltuieli în bugetul pe acest an. Prioritate au cofinanţările la proiectele alimentate cu fonduri europene, prin PNDL şi investiţiile deja începute.
La nivelul municipalităţii este nevoie de 10 milioane de lei în baza OUG 114, 1,2 milioane de euro, adică 6 milioane de lei care trebuie alocate pentru asigurarea cofinanţărilor la proiectele europene.
De asemenea, mai este nevoie de suma de 5 milioane de lei pentru a asigura cofinanţarea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Romanescu susține că a cerut Consiliului Judeţean fonduri doar pentru cele trei tipuri de proiecte amintite.
Primarul Marcel Romanescu a precizat că singura soluţie în momentul de faţă pentru a asigura cofinanţarea unor investiţii este contractarea unui credit bancar. În acest sens, edilul din Târgu Jiu va solicita avizul Consiliului Local. Urmează să fie stabilită valoarea, în funcţie de prioritatea proiectelor. La nivelul municipalităţii sunt orientate cu prioritate către proiectele aflate în derulare, precum modernizarea Căii Eroilor şi a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” sau extinderea Şcolii Gimnaziale „Sfântul Nicolae”.

Municipiul Târgu-Jiu a primit numai 1,2 milioane lei, vineri, de la Consiliul Județean, la împărțirea cotelor din TVA și impozitul pe profit.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)