Copiii dintr-o grădiniță au simptome specifice Rotavirusului

Share dacă ți-a plăcut!

Părinții preșcolarilor din grădinița numărul 3 din municipiul Târgu-Jiu sunt îngrijorați de posibilitatea ca cei mici să fie infectați cu rotavirus. Aceștia refuză să îi mai ducă pe cei mici la unitatea de învățământ, până ce situația va fi remediată și așteaptă explicații din partea conducerii.

Părinții refuză să îi ducă pe micuți la grădiniță după ce aproape 30 de copii au prezentat simptome ale infecției cu rotavirus. Surse afirmă că infecția este atânt de violentă încât unii dintre micuți au ajuns chiar la spital. Părinții așteaptă explicații din partea conducerii și anunță că nu îi vor mai aduce pe preșcolari la cursuri până ce mediul nu va fi sigur și rotavirusul va dispărea complet. Ba mai mult, aceștia acuză că se dorește mușamalizarea acete situații extrem de grave. Direcția de Sănătate Publică a efectuat un control în incinta grădiniței, de unde au recoltat și probe și s-a impus realizarea unui triaj epidemiologic. 11 cazuri de rotavirus au fost confirmate de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

„S-au prezentat un număr de 11 copii cu probleme de natură infecțioasă, respectiv un rotavirus. Copiii provin de la o grădiniță din Târgu Jiu. Au fost 8 internări. Internat mai este unul singur care are o stare generală bună și urmează să fie externat”, a trasmis Călin Cornescu, purtător de cuvânt SJU Gorj.

Și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, urmărește situația din grădiniță și transmite și celorlalte unități de învățământ să își ia măsuri de precauție.

”Evident că este o situație regretabilă. Noi atenționăm toate unitățile de învățământ să manifeste o atenție sporită în igienizarea spațiilor și a obiectelor cu care intră școlarii și preșcolarii în contact. Pe de altă parte, am anunțat Direcția de Sănătate Publică Gorj ” , a transmis Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj .

Până ce situația se va clarifica și vor fi găsite persoanele vinovate, părinții nu îi vor duce pe cei mici la grădiniță.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)