Controale pe ultima sută de metri la şcolile din judeţ

Share dacă ți-a plăcut!

Autorităţile locale şi judeţene nu au încă o situaţie cu unităţile de învăţământ unde încă se mai execută diferite lucrări, cu toate că în mai puţin de o săptămână elevii încep cursurile. Nereguli există la multe şcoli de pe raza judeţului şi acestea diferă de la o unitate de învăţământ la alta. O recunoaşte şi subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca, cel care vorbeşte de mai multe unităţi cu probleme. Este vorba de Şcoala din Padeş. Aici se intenţionează să se efectueze lucrări de reparaţii la acoperiş, însă subprefectul are îndoieli că autorităţile vor avea timp să construiască un acoperiş nou.

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, recunoaşte faptul că mai sunt unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară din partea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, există în continuare şcoli fără autorizaţie de securitate la incendiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj derulează propriile controale la unităţile de învăţământ. Potrivit lui Sorin Arjoca, numai la Târgu Jiu pentru ca şcolile să îndeplinească toate criteriile de securitate la incediu ar fi nevoie de bugetul pentru întreg municipiul pentru un an de zile.

Autorităţile judeţene au precizat că verificările vor continua şi după începerea anului şcolar. De asemenea, subprefectul a precizat că va fi greu ca până pe 11 septembrie să fie executate lucrări mari de reabilitare sau de construire a unor spaţii noi. Un alt element pe care insistă reprezentantull Guvernului în teritoriu este faptul că acolo unde şcolile sunt programate să fie închise peste un an sau doi, nu mai au loc niciun fel de investiţii.

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că mai sunt lucrări de executat la unităţile de învăţământ, Edilul susţine că lucrările vor fi gata până pe 11 septembrie, astfel încât să nu fie perturbat procesul de învăţământ. Romanescu a precizat că va discuta cu şeful Serviciului Investiţii, Raul Chiriac, pentru a face o inventariere a tururor lucrărilor de modernizare şi igienizare care au mai rămas de executat până la debutul noului an şcolar.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)