Controale la depozitele de cherestea

Share dacă ți-a plăcut!

Ieri a fost desfășurată, o acțiune privind legalitatea depozității și transportului de material lemnos, de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tismana, în colaborare cu specialițtii din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Ocolul Silvic Tismana. Activitatea a avut loc pe raza comunei Padeș și s-a finalizat cu sancțiuni și confiscări de material lemnos.
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tismana, au sancționat contravențional două societăți comerciale, ca urmare a faptului , că în cadrul acestora au fost constatate mai multe nereguli. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Ocolului Silvic Tismana . Una dintre societățile comerciale, din Motru Sec, a fost sancționată contravențional de oamenii legii dup ce ar fi expediat peste 13 mc de material lemnos, fără avize de însoțire. În plus, întreaga cantitate de lemn a fost confiscată. Un alt control, efectuat la un depozit de cherestea, din Cloșani, s-a finalizat cu amendarea societății comerciale. Când au comparat stocul faptic cu cel scriptic, specialiștii au constatat că există o diferență de 11 mc de cherestea. Cantitatea de lemn, care nu era în concoerdanță cu stocul a fost confiscată de polițiști.
” S-a constatat că reprezentanții unei societăți comerciale din Motru Sec ar fi expediat peste 13 mc de material lemnos, fără avize de însoțire, dispunându-se sancționarea societății conform Legii 171/2010 (…)De asemenea, a fost efectuat un control la depozitul de cherestea, aparținând unei societăți comerciale din Cloșani, iar în urma comparării stocului faptic cu cel scriptic, a rezultat o diferență de 11,5 mc de cherestea de brad, care a fost confiscată valoric, iar societatea a fost sancționată” , a transmis Miruna Prjbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.
Mai multe controale au fost efectuate de la începutul acestui an, de către polițiștii gorjeni, urmârindu-se prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)