Controale la comercianții de fructe și legume

Share dacă ți-a plăcut!

Comerciații de legume și fructe au fost controlați în această perioadă de către Comisariatul pentru Protecția Consumatorlor Gorj. Au fost vizate toate supermarketurile de pe raza județului, fiind verificați 50 de agenți economici. La 41 dintre aceștia, adică la peste 80% au fost depistate nereguli.

28 de tone de produse, în valoare 108.000 de lei au fost verificate în această perioadă de comisarii de la CJPC Gorj, fiind depistate abateri la 1,7 tone de produse, în valoare de 7.708 lei. Vizați de controale au fost zeci de agenți economici din întreg județul.

În urma controalelor au fost scoase în evidență o serie de nereguli. Printre principalele abateri constatate, în timpul acțiunilor de control se numără calitatea proastă a mărfii, lipsa mențiunii țării de origine și a calității legumelor și fructelor, dar și neafișarea prețurilor de vânzare. În urma acțiunilor de control, operatorilor economici, la care s-au înregistrat deficiențe, li s-au aplicat 46 de sancţiuni, din care 31 de avertismente şi 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 25.200 lei.

Având în vedere faptul că în perioada de vară crește consumul de fructe și legume, controalele vor continua la comercianții care au la vânzare astfel de produse.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)