Continuă investițiile în școli în perioada vacanței

Share dacă ți-a plăcut!

Autoritățile locale din Târgu Jiu vor continua programul de investiții în perioada de vară, în unitățile de învățământ de pe raza orașului. Unul dintre programe vizează creșterea numărului de locuri în învățământul preșcolar. Autoritățile vor să înființeze și o nouă grădiniță în zona de nord a municipiului, ca urmare a solicitărilor venite de la părinți.

Raul Chiriac, directorul Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că în urma investițiilor de extindere a clădirilor numărul de locuri în grădinițe va crește cu peste 500. Potrivit lui Raul Chiriac, sunt deja semnate contractele de finanțare pentru proiectele respective și în perioada următoare vor fi demarcate lucrările de execuție.
Vor beneficia de lucrări de extindere cu fonduri europene, Grădinița numărul 8 de pe strada Mioriței și Grădinița „Mihai Eminescu” de pe strada Olari. Ambele unități de învățământ vor avea în plus patru noi săli de grupă.

Totodată au fost alocate fonduri și de la bugetul local pentru realizarea anumitor investiții. Va fi amenajată o nouă grădiniță în zona de nord a municipiului. Există foarte multe cereri de la părinți pentru înființarea unei grădinițe în zona Colegiului „Ion Mincu”.
Grădinița va funcționa în spațiul fostelor ateliere școlare. Va fi o unitate de învățământ cu intrare separată, iar preșcolarii vor beneficia de propria curte la grădiniță și nu vor fi amestecați cu elevii.

De asemenea, pe strada Termocentralei, în vecinătatea blocurilor ANL, va fi construită o grădiniță cu program normal. Aici vor funcționa 3 grupe de copii. În perioada imediat următoare vor începe și lucrările de amenajare a Grădiniței numărul 15 într-o nouă locație. Clădirea grădiniței a fost retrocedată. A fost identificat alt spațiu, în suprafață de 400 de metri pătrați unde vor putea a fi amenajate sălile de grupă și spațiile conexe.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)