Consiliul Judeţean Gorj alocă bani pentru primăriile din judeţ

Share dacă ți-a plăcut!

Consiliul Judeţean Gorj va aloca astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale aferentă estimărilor pentru anii 2019, 2020 și 2021. Vor mai fi alocate sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale pe anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că suma care va fi repartizată nu va fi una mare, dar că au fost avute în vedere câteva criterii la alocarea fondurilor către primării.

Este vorba de suma de 9,1 milioane de lei, iar criteriile sunt: arieratele, cofinanţarea unor proiecte cu finanţare naţională sau europeană şi achitarea împrumuturilor. În momentul de faţă cele mai mari arierate le au primăriile Stăneşti şi Roşia de Amaradia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că sunt şi localităţi care vor primi bani mai puţini, dar că va exista o rectificare de buget în luna iunie. Cosmin Popescu a declarat că toate primăriile au asiguraţi banii privind funcţionarea, la nivelul anului 2017. Şeful CJ Gorj crede că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)