Consilierii judeţeni susțin că nu au mai primit raportul ultimei Comisii de anchetă de la DGASPC Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Ultimul raport al Comisiei de anchetă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Gorj nu a fost făcut public, iar consilierii județeni s-au plâns și ei că nu au fost înștiințați cu privire la concluziile verificărilor. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, anunţase că raportul va fi gata pe 25 august, însă documentul nu s-a aflat la mapele aleşilor judeţeni care au participat la şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean.

Comisia a verificat anumite sesizări care vizau situaţia mai multor angajaţi cu funcţii de conducere din DGASPC Gorj care sunt membri la organizaţii non-guvernamentale cu acelaşi obiect de activitate. Denisa Suţă, consilier judeţean liberal, a fost cea care a solicitat verificări. Şi Agenţia Naţională de Integritate ar efectua un control.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că nu i-a parvenit raportul Comisiei interne de anchetă, ci abia astăzi i-a fost prezentată o situaţie. Cosmin Popescu este de părere însă că funcţionarii DGASPC nu s-au aflat în conflict de interese prin prezenţa în Asociaţia respectivă, însă Agenţia Naţională de Integritate ar putea lămuri aspectele sesizate. În plus, angajaţii respectivi ar fi donat sumele primite pentru prestaţiile la fundaţie.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat şi că o comisie din ministerul de resort verifică situaţia celor trei minore rămase gravide anul trecut şi duse la spital la întrerupere de sarcină, fără să fi existat acordul tutorelui legal. Este vorba de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.  În urma controlului va fi întocmit un raport de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului. Dacă aspectele sesizate se vor confirma, Cosmin Popescu susţine că raportul va fi înaintat organelor competente să aplice sancţiuni.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)