Comună unicat în Gorj. Ardeiul iute, ceapa și florile cresc în gropile din drum

Share dacă ți-a plăcut!

Situație incredibilă în comuna Cîlnic. Sătui de nepăsarea autorităților, localnicii au început să planteze în gropile din asfalt, ardei iute, flori sau chiar ceapă. Sătenii sunt dezamăgiți că drumurile din localitate arată ca în Evul Mediu și chiar dacă are deja mai multe mandate la activ, primarul Dumitru Vulpe nu a găsit nici până acum soluții să  le repare. Deși au mașini bune, localnicii din satele Pinoasa, Vîlceaua și Cîlnic Deal, încearcă se le utilizeze mai puțin fiind dezamăgiți de sumele mari de bani pe care trebuie să le achite periodic pentru reparații. Văzând-i pe tinerii din localitate cum planteaz legume și flori în gropiel care datează de ani buni în asfalt, edilul  a precizat că aceștia ar fi doar nite pierde-vară care au prea mult timp liber la dispoziție. Dumitru Vulpe promite că în scurt timp, unul dintre drumurile pline de gropi va intra în reabilitare în zile următoare. Cât despre celelalte….Dumnezeu cu mila.

”Au plantat.. niște oameni care nu au ce face acasă, trebuie să-și umple și ei timpul cu ceva. Iar aceste drumuri sunt prinse pe reabilitări. Unul dintre ele, cel din Cîlnic Deal, va intra în reparații săptămâna viitoare, pe buget local, iar cel de la Pinoasa a fost reabilitat în primăvara aceasta, este practicabil, nu sunt mari probleme.. Puteți să vedeți că acesta este foarte bun, pietruit, de altfel, mai multe nu putem face pentru locuitorii, vizavi de această arteră, pentru că este în zonă de expropriere, iar primăria nu poate face investiții, deoarece nu poate emite autorizație de construcție. Acest drum a fost reparat, pietruit, balastat.. Sunt trei oameni care marți au plantat ceapă, am auzit, dar sunt persoane care nu au serviciu și fac și ei ce pot. Ultimul drum este prins pe PNDL, este în procedură, urmează”, a declarat primarul Dumitru Vulpe pentru un cotidian local.

Maqi mult săteni vor să acționeze primăria în judecată și să ceară despăgubiri de câte 100 de lei pe lună pentru fiecare cetățean care are mașină înmatriculată în Cîlnic, sperând că astfel autoritățile locale vor fi obligate să repare drumurile.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)