Cetățenii vor fi obligați la plata salubrizării

Share dacă ți-a plăcut!

Cetățenii municipiului Târgu Jiu ar putea fi obligați să încheie un contract de salubrizare cu o societate specializată în acest domeniu. Aruncarea deșeurilor la voia întâmplării este o problemă cunoscută la nivel local și se încearcă luarea unor măsuri care să prevină extinderea acesteia.
Deși este cunoscut impactul negativ asupra mediului pe care îl are depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor, încă există cetățeni care refuză să plătească salubrizarea, preferând să polueze în continuare mediul.
Prezent la emisiunea „Invitatul zilei” de la Radio Omega, Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, a declarat că există foarte multe zone pe raza municipiului unde cetățenii refuză să se conformeze legii. În acest sens, va fi adoptată în viitor o hotărâre de consiliu local care prevede obligativitatea încheierii contractelor de salubrizare, sub sancțiuni corespunzătoare.
Pe de altă parte, rezolvarea problemei nu ține doar de administrația publică. Cetățenii trebuie să conștientizeze că aruncarea gunoaielor pe câmp afectează atât mediul înconjurător, cât și nivelul de trai al oamenilor. Nu aplicarea sancțiunilor ar trebui să îi determine să respecte normele de protecție a mediului, ci spiritul civic și respectul față de natură trebuie să îi convingă să se gândească de două ori înainte de a depozita necorespunzător deșeurile menajere.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)