CEO începe disponibilizările. Aproximativ 200 de mineri și energeticieni vor pleca acasă începând cu data de 15 iunie

Share dacă ți-a plăcut!

Complexul Energetic Oltenia începe concedierile colective la jumătatea lunii viitoare. Aproximativ 200 de salariați ai companiei vor rămâne fără un loc de muncă. Este vorba despre cei care mai au un an sau doi până la pensie, suferă de boli grave ori fac parte din personalul TESA. La Tremocentrala din Rovinari vor fi cei mai mulți disponibilizați. 61 de salariați vor pleca acasă începând cu data de 15 iunie.

Cei aproximativ  200 de mineri şi energeticieni care vor fi disponibilizaţi  vor beneficia de anumite compensaţii financiare. Este vorba de patru salarii compensatorii plătite de către CEO. Acest lucru echivalează cu 10.000 de lei net de persoană. În plus, disponibilizaţii vor încasa din partea statului, în baza OUG 36, un venit de completare în cuantum de 2.500 de lei. La suma aceasta se va adăuga în primul an şi indemnizaţia de şomaj plătită de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Cei 200 de muncitori vor beneficia şi de servicii de preconcediere, întrucât mai sunt între aceştia şi angajaţi care nu se apropie de vârsta pensionării şi vor avea nevoie să îşi găsească de lucru în altă parte pentru completarea stagiului de cotizare la pensii.

Iniţial, se dorea plecarea a 740 de salariaţi, însă criza de personal din anumite subunităţi miniere a determinat administraţia companiei să reducă drastic numărul de concediaţi. Astfel, s-a ajuns la aproximativ 200 de mineri şi energeticieni care vor părăsi CEO, începând cu 15 iunie.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)