Cea mai nouă mănăstire din Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Cea mai nouă mănăstire din Gorj se află în comuna Runcu. Mănăstirea Sfântul Ilie este așezată în imediata apropiere a Spitalului din Dobrița, asezământul căpătând statutul de mănăstire în anul 2015.

Șase suflete venite din diferite colțuri ale țării își duc zilnic traiului în rugăciune, într-un loc pe care prea puțini l-au descoperit până acum.

Bisericuța este construită din lemn și reprezintă o adevărată oază de liniște pentru cei care îi trec pragul. Am întalnit-o aici pe stareța Emanuela Vancea care ne-a povestit cum lăcașul de cult care în urmă cu câțiva ani era abandonat s-a transformat acum în mănăstire.

Locul de tihnă de acum a fost, însă realizat cu multă muncă, spune stareța mănăstirii care ne-a povestit cum, încet-încet a reușit alături de celelalte maici să planteze flori, dar și să crească animale și să cultive legume în solarul din curtea mănăstirii. Acum totul a prins contur, iar maica stareță spune că nu ar da pentru nimic în lume traiul liniștit de la lăcașul de cult, chiar dacă pe timp de iarnă cei din mănăstire rămân izolați. Credincioșii nu vin nici ei în număr mare să se roage la acestă mănăstire, întrucât este prea puțin cunoscută. Cei care iși alină totuși suferințele aici sunt bolnavii de la Spitalul din Dobrița care participă frecvent la slujbele care au loc la micuța Mănăstire Sf Ilie.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)