Câștig de cauză pentru un candidat care a copiat la Bac

Share dacă ți-a plăcut!

Un candidat la examenul de Bacalaureat a primit câștig de cauză într-un proces în care a contestat procesul verbal care constata frauda comisă. Se pare că tânărul a intrat în sala de examen având asupra sa telefonul mobil.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat printr-un comunicat de presă evenimentul petrecut la examenul de Bacalaureat.

Candidatul a fost depistat având asupra sa telefonul mobil în sala de exxamen în timpul desfășurării probei la materia Biologie vegetală și animală, în centrul de examen Liceul Tehnologic Țicleni. Comisia a întocmit proces verbal pentru cele constatate, în care s-a descris detaliat evenimentul cu pricina.

Patru zile mai târziu, candidatul a contestat respectivul proces-verbal la Tribunalul Gorj, solicitând anularea acestuia.

„ Am pătruns fără intenție în sala de examen cu telefonul mobil, dar cu intenția de a frauda examenul, având în vedere că pentru mine este vital să promovez examenul de bacalaureat deoarece este a patra sesiune la care particip. “ a precizat tânărul în contestație, după cum se arată în comunicatul IȘJ Gorj.

Prin hotărârea civilă comunicată de Tribunalul Gorj din data de 17 iulie, s-a admis cererea de suspendare a procesului-verbal, deși reclamantul solicitase doar anularea, și nu suspendarea acestuia. Astfel, instanța de fond a suspendat orice sancțiune a candidatului pentru fraudă conform actelor normative în vigoare.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj anunță că va depune recurs împotriva sentinței, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Civilă.

Copyright Protect ! :)