Capotă va zbura din conducerea SJU?

Share dacă ți-a plăcut!

Noi speculații răsar în jurul managerului Spitalului Județean de Urgență , Gigel Capotă. O declarație oficială a Sorinei Pintea ar da de înțeles că magaerul nu poate răsufla ușurat încă, fiind foarte probabil să își piardă funcția de care încă trage cu dinții. Scanalurile continuă la unitatea medicală, un medic îl acuză pe Capotă că minte, iar pacienții afirmă că secția recent renovată, nu corespunde cu laudele managerului.
Gigel Capotă, managerul Spitalului de Urgență Târgu-Jiu, trece printr-un nou val de emoții. Deși nu se mai credea în vizita Sorinei Pintea, ministrul sănătății a anunțat public că are raportul Corpului de Control și nu își va anula vizita prin care a promis să ia măsurile necesare. Mai mult reclamațiile care vizează unitatea medicală, nu au încetat să apară, potrivit Sorinei Pintea, situația în SJU nu este atât de roz precum ar vrea să se creadă, ba din contră, relația personalului medical s-ar fi stricat în urm multiplelor scandaluri.
Surse afirmă că președintele Cosmin Popescu, este convins că situația spitaluui nu se va îndrepta cu actualul manager la conducere, iar dacă luăm în considerare spusele Sorinei Pintea,ajungem la concluzia că greul abia acum vine pentru Gigel Capotă. Acesta nu a fost reconfirmat în funcție și în continuare riscă să fie demis. Un nou scandal izbucit recent îl vizează pe Capotă. De această dată conflictul este cu medicul Claudiu Soare, care a afirmat că managerul minte cum respiră . Capotă a afirmat despre chirurgul Soare că ar fi nemulțumit că și-a pierdut funcția de șef de secție.

”Nu am intrat în conflict cu dânsul, numai că are o nemulțumire la faptul că nu mai este șef de secție. Știți, este o procedurp în derulare pentru a fi numiți, conform legii 95, cu examen, toți șefii de secții, pentru că trebuie să încheie contract de administrare cu managerul”, a spus Gigel Capotă.
Soare a replicat dur, acuzându-l pe Capotă că minte. Mai mult, chiar chirurgul ar fi încercat să demisioneze, iar managerul s-ar fi opus vehement. După ce a fost schimbat din funcție managerul l-ar fi rugat să își reia activitatea pe post, dar chirurgul l-ar fi refuzat pe acesta. Potrivit lui Claudiu Soare, nu ar fi singurul medic care se opune dorințelor lui Capotă.

” După refuzul meu a dorit să îl numească șef de secție la Secția Chirurgie pe Dr. Dumitrelea, de laSecția Chirurgie I și a fost refuzat. În urmă cu aproximativ două săptămâni,m-a sunat și mi-a propus funcția de director medicl și l-am refuzat. Știe că toate astea le știe mai multă lume !, a mai transmis medicul Soare.
Pacienții sunt și ei revoltați. Însoțitorii celor mici, internați în recent renovata secție de Pediatrie, au afirmat dezamăgiți că singurele schimbări sunt desenele de pe pereți, care ilustrează personaje animate. Pătuțurile pe care copiii sunt nevoiți să doarmă, ar fi aceleași, ruginite și defecte. Inclusiv pe pagina de socializare a managerului au apărut imagini cu secția de pediatrie în scop de laudă,însă lui Capotă i-a scăpat un detaliu. Fotografiile sale confirmă spusele pacienților, pătuțurile fiind surprinse înfotografiile publicate personal.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)