Capotă neagă în continuare exitența problemelor din SJU

Share dacă ți-a plăcut!

Gigel Capotă a recunoscut că există anumite probleme la Spitalul Județean de Urgență, însă nu vrea să creadă că va pierde acreditarea unității medicale. Sorina Pintea a anunțat în urma controlului efectuat la Târgu-Jiu că va propune retragerea acreditării. Medicii sunt consternați și consideră că decizia este aberantă, problemele nefiind atât de grave cum se vrea să pară.

Sorina Pintea , Ministrul Sănătății a făcut o vizită unității medicale din Târgu-Jiu , de unde a plecat profund dezamăgită după ce a constatat mai multe nereguli. După controlul din Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Pintea a declarat luni că o să propună  Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate, retragerea acreditării spitalului. Ulterior a explicat ce presupune această propunere .

”Voi solicita Autorității Naționale pentru Management al Calității în Sănătate să reevalueze indicatorii constatați neconformi care se referă în mare parte la la ciclul unu de acreditare și care evaluează calitatea îngrijirilor în unitățile respective”, a lămurit Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

Replicile nu au întârziat să apară! Medicii sunt intrigați de propunerea ministrului. Gheorghe Stanciu, Șeful Secției ORL, a purtat dicuții cu Sorina Pintea în timpul controlului pe secția pe care o conduce și afirmă că nu sunt motive întemeiate și suficient de grave pentru închiderea ei. Tot Stanciu a replicat răspicat că Pintea ar fi trebuit să demisioneze, fiind principal vinovată .

” Este o aberație ce a spus doamna ministru. E adevărat că mai sunt probleme, dar nu ceva ce ține de noi. Sunt anumite circuite care trebuie puse la punct, dar trebuie dărâmate niște ziduri în apropiere de sala de operații de la ORL. Dacă doamna ministru a spus atunci că nu s-ar interna în acest spital și că nu arată bine, ar fi trebuit să demisioneze a doua zi, pentru că spitalul este în subordinea sa” , a criticat Gheorghe Stanciu, Șeful Secției ORL.

Nici noul scandal nu îl sperie pe managerul spitalului. Acesta este încrezător că va scăpa basma curată și de această dată, conviins fiind că nu se va retrage acreditarea. Capotă încearcă să impresioneze invocând faptul că pacienții vor avea de suferit, pierdându-se contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate.

” Ce ar însemna să nu ai acreditare? Nu poți să mai funcționezi în relațiile contractuale cu Casa de Asigurări. Nu mă tem. Până în 2021, noi avem termen să intervenim, însă ne este foarte greu acolo. Să vedem ce soluții găsim. Spre surprinderea mea, se afirmă mereu să acest spital arată deplorabil. Nu este așa!” , neagă vehement Gigel Capotă Managerul Spitalului.

Pierderea acreditării, i-ar obliga pe pacienți să suporte costurile tratamentelor, fapt care nu le este tocmai străin, având în vedere că astfel de practici au tot fost întâlnite în spitalul gorjean , constatare făcută și de Ministrul Sănătății care condamnă atențiile oferite cadrelor medicale

Managerul unității medicale are la dispoziție 20 de zile petru remedierea problemelor din spital dar este optimist și afirmă că singurul lucru pe care ministrul îl poate face este  să vină o comisie de experți care analizează dacă se impune sau nu suspendarea certificatului de acreditare, nicidecum retragerea. Mai mult a continuat să afirme că  nu s-a pus problema de nerespectare a unor proceduri și protocoale cu referire la prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale. Cu toate astea, Sorina Pintea a precizat clar că protocoalele de igienizare nu sunt respectate.

Au mai rămas aproximativ 20 de zile până când Sorina Pintea va reveni la Târgu-Jiu cu raportul de control, în urma căruia se va impune luarea anumitor decizii. Tot atunci este posibil să se hotărască și dacă managerul, Gigel Capotă va fi demis.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)