Călinoiu: Scorul PSD Gorj la europarlamentare, influențat de tensiunile de la nivel central

Share dacă ți-a plăcut!

Scorul obținut de PSD Gorj la alegerile europarlamentare a fost influențat de tensiunile de la nivel central, însă în ciuda acestui lucru rezultatul obținut de organizația județeană a fost unul destul de bun. Declarația îi aparține fostului președinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, acesta afirmând că măsurile luate la nivel central privind legile justiției, dar și situația în care se află Liviu Dragnea au cântărit greu și la nivel local.

Ion Călinoiu, fost președinte executiv al PSD Gorj consideră că scorul obținut de organizația județeană la alegerile europarlamentare a fost unul bun, având în vedere faptul că la nivel național partidul a avut rezultate foarte slabe la scrutinul din 26 mai. Călinoiu afirmă că măsurile luate la nivel central privind legile justiției, dar și situația în care se află Liviu Dragnea au cântărit greu și la nivel local. Totuși, susține Călinoiu, scorul obținut de PSD a fost unul bun atât în județ, dar mai ales la nivel de municipiu.

“A fost un lucru neprevăzut”, afirmă Ion Călinoiu, referindu-se la faptul că PSD a înregistrat cel mai mic scor din istorie la alegerile europarlamentare. Fostul președinte executiv al social-democraților gorjeni este de părere că situația de acum putea fi evitată dacă partidul s-ar fi concentrat mai mult pe o promovare a proiectelor europene și pe o mai bună comunicare cu electoratul. Pe de altă parte, celelalte partide au profitat din plin de problemele cu legea pe care le are Liviu Dragnea și au făcut anticampanie PSD.

Cu toate acestea, Ion Călinoiu susține că PSD are șansa să se relanseze pe eșichierul politic, fostul președinte executiv al social-democraților gorjeni excluzând posibilitate ieșirii de la guvernare a partidului.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)