Bulibășeală totală în privința sporului de calculator! Nici prefectul de Gorj nu știe dacă este sau nu legal

Share dacă ți-a plăcut!

Bulibășeală totală în privința sporului de calculator! Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu  nu s-a lămurit nici el dacă sporul de calculator trebuie sau nu acordat personalului din învăţământ, care foloseşte astfel de echipamente. Este vorba de sporul de condiţii vătămătoare, în jurul căuia a fost creat un mare scandal între conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pe de o parte, şi directorii mai multor unităţi de învăţământ, de pe altă parte. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că a primit foarte multe adrese din partea mai multor instituţii, însă nu se poate erija în instanţă, să stabilească dacă sporul este sau nu legal.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că nu se poate exprima în acest moment, deşi a studiat toate documentele primite de la Inspectoratul Şcolar. Florescu recunoaşte că nu se pricepe să interpreteze nuanţele juridice şi că specialiştii trebuie să se pronunţe. În opinia prefectului, dacă sporurile nu sunt legale, acestea nu mai trebuie să fie acordate.

Între timp, directorii de şcoli sunt în continuare nemulţumiţi şi spun că nu vor renunţa la sporul de condiţii vătămătoare. Aurel Popescu, directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, din Târgu Jiu, susţine că legea trebuie interpretată în mod unitar pentru tot personalul din învăţământ, indiferent în ce localitate lucrează.

Potrivit lui Aurel Popescu, sporul poate fi acordat numai în baza unor expertizări făcute de specialişti.

 

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)