Bugetul pe 2019 generează noi dispute între aleși

Share dacă ți-a plăcut!

Bugetul pe 2019 alocat Primăriei Târgu-Jiu generează noi certuri între aleșii municipalității. După ce Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu s-a declarat extrem de nemulțumit de banii primiți de la Consiliul Județean Gorj, o reacție a avut astăzi și viceprimarul Aurel Popescu.

Viceprimarul din Târgu-Jiu, Aurel Popescu nu îi dă dreptate edilului din municipiu și spune că anul trecut Primăria Târgu-Jiu a înregistrat excedent bugetar, în condițiile în care sumele primite au fost de trei ori mai mici decât acum. Aurel Popescu afimă că, oricum sumele care au rămas necheltuite pe final de 2018, au fost folosite necorespunzător, în condițiile în care edilul din Târgu-Jiu se plânge acum de lipsa fondurilor.

Vicele din Târgu-Jiu îi reproșează edilului Marcel Romanescu, faptul că discuțiile pe marginea bugetului au fost purtate în grabă și nu s-a insistat spre ce anume vor fi direcționate sumele de bani. “Proiectul de buget pentru municipiul Târgu-Jiu este o temă foarte importantă care nu poate fi discutată fugitiv”, afirmă Aurel Popescu.

Aurel Popescu se plânge în continuare de faptul că primarul din Târgu-Jiu nu comunică îndeaproape cu cei doi viceprimari. Mai mult, Popescu afirmă că acesta și-ar fi redirecționat apelurile către unul dintre consilierii săi.

Nemulțumit că a primit mai puțini bani de la Consiliul Județean Gorj decât se aștepta, primarul Marcel Romanescu a anunțat că vrea să dea în judecată Consiliul Județean. Doar 1,2 milioane lei a primit municipalitatea de la Consiliul Județean, edilul anunțând acum că vrea să atace hotărârea prin care au fost repartizați banii pentru Primăria Târgu Jiu.

Discuții amânate pentru voucherele de vacanță
Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor întruni abia la sfârșitul acestei săptămâni pentru a discuta pe marginea acordării voucherelor de vacanță. Comisia mixtă ar fi trebuit să se reunească ieri, dar întâlnirea a fost amânată.

Sindicaliștii au fost anunțați de conducerea companiei că discuțiile nu au mai avut loc din cauză că Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia a avut programată o altă întâlnire la București. Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să se întâlnească ieri pentru a discuta pe marginea acordării voucherelor de vacanță, însă se vor întruni abia spre sfârșitul acestei săptămâni. În cadrul ședinței care va avea loc în zilele care urmează, se va stabili regulamentul de acordare a tichetelor de vacanță, precum și valoarea lor. Inspectorii de muncă au transmis recent că minerii și energeticienii trebuie să primească un voucher în valoare de 2.080 de lei, și nu 1.450 de lei cât este stipulat în actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)