Avocatul Poporului face cercetări în cazul femeii moarte de amigdalită

Share dacă ți-a plăcut!

Moartea suspectă a unei femei înregistrată acum două săptămâni la Spitalul din Târgu Jiu este acum investigată și de Avocatul Poporului. Instituția s-a autosesizat după ce fiul pacientei i-a acuzat pe medici că nu s-a fi ocupat așa cum trebuia de mama lui care a ajuns la spital cu o banală amigdalită. Cercetările care vor viza personalul medical de la unitatea spitalicească din Târgu Jiu, dar și de la cea din Craiova unde femeia a fost transferată, se referă la încălcarea dreptului la ocrotirea sănătății prevăzut de Constituție.

Cazul femeii moarte la Spitalul din Târgu Jiu este acum și pe masa Avocatului Poporului,  insituție care își va trimite reprezentanții la  unitatea medicală  unde pacienta a cerut sprijin de specialitate, la spitalul din Craiova unde aceasta a ajuns ulterior, dar și acasă la familia Marioarei Dorbromir care s-a stins din viață la doar 47 de ani.  Vor fi ascultați medicii care s-au ocupat de caz, reprezentanți ai familie, și vor fi studiate actele medicale completate în urma investigațiilor făcute în acele zile. Investigația  vizează posibila încălcare a Constituției României

 

În luna februarie Marioara Dobromir s-a prezentat cu fiul ei la Spitalul Judeţean de Urgență Târgu-Jiu, acuzând dureri de gât. Medicii ar fi diagnosticat-o inițial cu amigdalită acută motiv pentru care a fost internată în Secția ORL a spitalului unde i s-ar fi făcut o primă incizie. A urmat un șir de proceduri medicale pe care fiul femeii le contestă acum și care au scos la iveală că mama lui contactase un microb intraspitalicesc,  mai exact bacteria klebsiella, motiv pentru care, după cinci zile de internare la unitatea medicală din Târgu Jiu  a fost transferată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova – Secția de chirurgie toracică. Aici, după câteva zile în care a fost operată, pacienta a intrat în comă și a murit.

Familia femeii îi consideră pe medici vinovaţi și îi acuză de malpraxis pentru că nu i-ar fi făcut toate analizele necesare şi, mai mult, pentru că în spital ar fi luat microbul respectiv. Fiul acesteia  depus plângere la Colegiul Medicilor Gorj și la organele de cercetare penală și așteaptă să se facă dreptate.

Reprezentanții Colegiului Medicilor se vor întruni săptămâna viitoare pentru a analiza cererea depusă de fiul defunctei.

Cazul Marioarei Dobromir nu este singurul de acest gen. În anul 2011 o altă pacientă a murit în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu de la o banală amigdalită. Raluca Tulic a decedat la vârsta de numai 17 ani. După ce i-au pus diagnosticul de amigdalită, medicii i-au administrat antibiotic, fără să- i facă testul alergenic. Pacienta a făcut un şoc anafilactic şi nu a mai putut fi salvată. După ce procurorii au făcut investigații în acest caz, medicul Carmen Braia, de la Secţia ORL a spitalului din municipiu , a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și la plata a 400.000 de euro, despăgubiri.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)