„Atelierele Brâncuși” vor avea loc și în acest an la Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Autoritățile locale nu au renunțat la ideea organizării și în acest an a „Atelierelor Brâncuși”. Este vorba de un ansamblu de manifestări în domeniul artelor plastice. Atelierele includ organizarea unei tabere de pictură și a unui simpozion international de sculptură.

Operele realizate în cadrul “Atelierelor Brâncuș”i vor fi donate orașului și expuse în spații publice. Deși inițial se vorbea despre a stopa organizarea manifestărilor, ulterior, s-a decis că este necesar ca „Atelierele Brâncuși” să aibă loc și anul acesta. Evenimentul respectiv este menționat inclusiv în dosarul întocmit pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” în UNESCO și nu se putea renunța la el.

Autoritățile au anunțat acum câteva luni că Simpozionul de sculptură „Brâncușiana” nu va mai avea loc în 2019 pentru că sunt prea multe sculpturi și acestea au nevoie de autorizații și să să fie curățate. Până în prezent au fost realizate peste 70 de sculpturi în cadrul „Atelierelor Brâncuși”. Se dorește chiar înființarea unui parc tematic pentru expunerea lucrărilor respective, care acum sunt amplasate în diferite zone din municipiu.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)