Arbori tăiați ilegal de pe terenul unui cetățean

Share dacă ți-a plăcut!

Mai mulți bărbați au fost prinși de polițiști exploatând masă lemnoasă fără să respecte prevederile legale. Acești au tăiat lemne de diferite esențe, de pe terenul unui cetățean , fără a respecta autorizația emisă de Ocolul Silvic Parângul Mic.
Angajații unei societăți comerciale, din Bumbești Jiu, nu au respectat autorizația de exploatare emisă de Ocolul Silvic Parângul Mic, pătrunzând pe terenul unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din Bumbești Jiu. Muncitorii în vârstă de 42, 47 respectiv 59 de ani, toți din judeţul Hunedoara, au făcut prăpăd în pădurea bărbatului, punând la pământ 72 de arbori de diferite esențe, cu diametrul la cioată între 20 și 70 cm. Poliţişti din cadrul Politiei Orașului Bumbești Jiu, împreună cu reprezentanți ai Parcului National Defileul Jiului, Ocolului Silvic Parângul Mic și Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, s-au sesizat cu privire la faptul ca în zona localităţii Lainici, într-un punct din Defileul Jiului, se efectuează exploatare de masă lemnoasă cu nerespectarea prevederilor legale.
Polițiștii au confiscate întreaga cantitate de material lemnons și au lăsat-o în custodia proprietarului terenului până la finalizarea cercetărilor. Valoarea prejudiciului nu a fost stabilită încă. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de material lemnos.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)