Arbori tăiați fără drept în Dealul Viilor

Share dacă ți-a plăcut!

Un târgujian în vârstă de 63 de ani este cercetat acum de polițiști după c ear fi tăiat fără drept mai mulți arbori din diferite specii, de pe un teren cu vegetație forestieră, situat în punctul ” Dealul Viilor ”, pe raza satului Glodeni, comuna Bălănești.

Polițiștii din Bălănești s-au sesizat cu privier la faptul că în cursul zilei de 2 august mai mulți arbori au fost tăiați în satul Glodeni.

Din verificările și cercetările efectuate la fața locului, la care au participat iclusiv  reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu și ai Primăriei Comunei Bălănești, a reieșit faptul că acum 3 zile, bărbatul ar fi tăiat fără drept, cu ajutorul unei drujbe, un număr de 26 de arbori din speciile frasin, salcâm, cireș și nuc, cu diametrele la cioată cuprinse între 10 cm și 24 cm. Terenul se află în proprietatea unui alt localnic, situat în afara fondului forestier national. Mai mult, arborii tăiați au fost abandonați lângă cioate. Volumul rezultat în urma tăierii ilegale a fost calculat la 3,15 metri cubi, iar prejudiciul se ridică la aproape 600 de lei.

Continuând cercetările, s-a constatat că în imediata apropiere, pe o altă suprafață de teren cu vegetație forestieră, situată de asemenea în afara fondului forestier național, au fost identificați ca dezrădăcinați din sol, alți 16 arbori, din speciile plop, frasin și cireș. Aceștia aveau diametre cuprinse între 12 cm și 48 cm și lungimi între 8 m și 16 m. Se pare că arborii au fost scoși din pământ de către aceeași persoană, cu ajutorul unui vehicul tip buldozer și abandonați la fața locului. Volumul total al acestora a fost stabilit la 7,8 m.c., iar prejudiciul este estimat la peste 1600 de lei.

Tot materialul lemnos existent la fața locului, a fost predat în custodie proprietarului terenului, până finalizarea cercetărilor și dispunerea unor măsuri legale.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Copyright Protect ! :)