Angajații  Spitalului TBC de la Dobriţa, terorizați de urși. Conducerea unităţii medicale a sesizat Prefectura Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Prefectura Gorj a fost sesizată de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa din comuna Runcu, ca urmare a apariţiei urşilor în zonă. Doi angajaţi chiar s-au întâlnit recent cu un urs pe drumul care urca la spital. Salariaţii se tem pentru integritatea lor fizică şi pentru cea a pacienţilor care mai ies la plimbare în curtea Spitalului TBC.  Ion Ciochină, directorul Spitalului TBC de la Dobriţa, a declarat că este necesară intervenţia autorităţilor responsabile în domeniu pentru a nu se produce un eveniment nefericit. Cel mai probabil urşii au început să coboare către zonele locuite, în căutare de hrană .

Managerul Spitalului TBC de la Dobriţa a mai declarat că a fost primit un răspuns de la Instituţia Prefectului şi vor fi luate măsuri. Directorul Ciochină a precizat că până în momentul de faţă nu au fost înregistrate atacuri ale urşilor asupra personalului de la spital, însă trebuie luate măsuri având în vedere că este vorba de animale sălbatice periculoase şi de mari dimensiuni.

În această toamnă au fost semnalaţi urşi în patru zone submontane ale judeţului Gorj. Autorităţile, respectiv vânătorii şi medicii sanitar-veterinari au intervenit pentru tranchilizarea animalelor şi pentru transportul acestora în zone montane nelocuite, departe de aşezări umane.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)