Angajații CEO refuză să muncească, după accidentele de muncă repetate

Share dacă ți-a plăcut!

Salariații Complexului Energetic Oltenia, care își desfășoara activitatea în cadrul carierei Jilț Sud, se tem să mai muncească în acel sector, după ce unul dintre colegi și-a pierdut viața în urmă cu câteva zile. Angajați se tem pentru viața lor, fiind nevoiți să lucreze în condiții nesigure.
Angajații care își desfășoară activitatea în punctul de lucru de la Cariera Jilț, solicită să fie transferați în alte sectoare. Banda transportoare nu mai funcționeaza normal, minerii fiind nevoiți să dea cărbunele la lopată, de teamă ca banda să nu cedeze. Aceste activități nu doar că îi solicită fizic și psihic, zilnic, ci îi și pun în pericol pe angajați. Oamenii refuză să mai muncească în condițiile riscante și așteaptă o soluție, de teamă să nu își piardă viața. În urmă cu doar câteva zile, unul dintre colegii lor s-a stins, după ce a suferit un accident de muncă. Vasile Purdescu, angajat al Complexului Energetic Oltenia, a murit chiar în timpul serviciului, după ce s-a electrocutat. În acest caz, Inspectoratul Teritorial de Muncă face cercetări, pentru a stabili dacă normele de protecție și sănătate în muncă au fost respectate.

”Banda aceea este terminată și din punct de vedere al covoarelor de cauciuc și al tobelor de acționare. Oamenii aceștia sunt sub un stres psihic și fizic tot timpul. Ei trebuie să supravegheze mereu să nu se strice banda și să dea la lopată pentru că banda este degradată”, a transmis Ion Popescu, lider de sindicat.
De la începutul acestui an, mai mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia au pierdut lupta cu viața din cauza condițiilor grele de muncă. Salariații sunt supuși zilnic la riscuri, pentru a-și putea desfășura activitatea.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)