Amenzi uriașe aplicate de ITM Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat un număr de 336 de controale, 268 dintre acestea doar săptămâna trecută. Sancțiunile aplicate se ridică la aproape 250 000 de lei.

Controalele efectuate de ITM Gorj au avut loc zilnic, atât pe timp de noapte cât și în weekenduri, desfășurându-se pe mai multe segmente. Pe de o parte, s-a verificat respectarea măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii noului coronavirus, pe de altă parte respectarea legalității condițiilor de suspendare a contractelor individuale de muncă în contextul pandemiei. Totodată, a avut loc desfășurarea unei campanii naționale în domeniul construcțiilor.

27 de controale s-au efectuat în timpul campaniei, 14 dintre ele fiind în domeniul securității în muncă, iar restul în domeniul relațiilor de muncă. În acest caz au fost aplicate amenzi în cuantum de 115 500 de lei, 80 000 doar pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Patru muncitori lucrau „la negru” la doi angajatori cu activitate în domeniul construcțiilor.
 ”Alături de alte instituții, ca Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, sau Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, ori în acțiuni individuale, verificăm în permanență respectarea măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii Coronavirusului, iar, acolo unde este cazul, se verifică modul în care au fost respectate măsurile dispuse la un control anterior. În perioada 25.07.2020-26.07.2020 am efectuat 146 de controale individuale, 80 în domeniul relațiilor de muncă și 66 în cel al securității și sănătății în muncă, în șase localități din județ, printre care municipiul Târgu-Jiu și orașul Târgu-Cărbunești și alte 30 de controale, împreună cu reprezentanții altor instituții în alte patru localități, urmând ca acestea să continue pe întreaga rază a județului,” a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În timpul controalelor efectuate în weekendul trecut, au participat, alături de întreg corpul de control al instituției, atât inspectorul șef,cât și inspectorul șef adjunct în domeniul relațiilor de muncă.

Copyright Protect ! :)