Amenzi și confiscări, după controale silvice

Share dacă ți-a plăcut!

Mai multe depozite de material lemnos, de pe raza comunei Peștișani, au fost vizate de controalele oamenilor legii, privind legalitatea activității în domeniul silvic. Bănuielile polițiștilor s-au adeverit, aceștia constatând mai multe neconcordanțe între stocurile faptice și cele scriptice.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea și Ocolul Silvic Târgu Jiu, au acționat, făcând controale pe raza comunei gorjene Peștișani, cu scopul de a depista persoanele care desfășoară activități de comerț cu material lemnos și nu respectă legislația în vigoare. Neregulile nu au întârziat să apară, așa că mai multe societăți au fost amendate, iar materialul lemons a fost confiscat.
” Cu această ocazie au fost verificaţi cinci agenţi economici, fiind aplicate opt sancţiuni contravenţionale în baza Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 25.000 lei, pentru neconcordanțe între stocurile scriptice și cele faptice și avize de însoțire a transporturilor de masă lemnoasă, completate necorespunzător”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițiștii au confiscate material lemons de esență fag, în valoare de peste 10.000 de lei.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)