Alunecare de teren la Bustuchin

Share dacă ți-a plăcut!

Câteva gospodării din comuna Bustuchin sunt afectate de o alunecare de teren reactivată ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă. Alunecarea de teren se manifestă în zona râului Amaradia, iar câteva gospodării se află în apropiere şi riscă să fie afectate în ceea ce priveşte structura de rezistenţă.

Ion Călinoiu, şeful Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, a precizat că au fost realizate deja câteva lucrări de consolidare a malului apei, prin decolmatări în albie şi amenajarea unei structuri de sprijin.

În zona a ajuns şi o Comisie de specialişti care a făcut o evaluare. Aceasta va sta la baza unei documentaţii care va fi trimisă la Guvern pentru obţinerea de finanţare. Ion Călinou a declarat că este necesară o lucrare de amploare care va urmări consolidarea malului, având în vedere că la erodarea acestuia contrubuie şi torenţii care vin de pe versant.

Zona Bustuchin este una predispusă alunecărilor de teren şi apariţiei de situaţii de urgenţă. Prin urmare, în zonă vor avea loc investiţii. Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, Ion Călinoiu  afirmă că lucrări de consolidare sunt programate şi pe cursurile râurilor Jiu, Amaradia şi Gilort. Călinou spune că se doreşte ca prin astfel de investiţii să se evite inundaţii soldate cu pagube majore, precum cele din anul 2014 de pe râul Gilort, în oraşul Novaci.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)