Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius revin la Târgu-Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Violonistul Alexandru Tomescu aduce din nou la Târgu Jiu vioara Stradivarius. Cunoscutul instrumentist va susţine în Oraşul lui Brâncuşi un nou concert. Anul acesta evenimentul va fi diferit faţă de cele din anii trecuţi, promit organizatorii, târgujienii fiind așteptați la concert pe data de 25 mai în Parcul de la Coloana fără sfârșit.

Concertul este dedicat anul acesta colaborării culturale dintre România şi Franţa, iar din acest motiv, Alexandru Tomescu va sosi la Târgu Jiu însoţit de o cunoscută artistă franceză. Oraşul Târgu Jiu este inclus pe harta Turneului Stradivaruis. Astfel lângă operele brâncuşiene este adusă an de an vioara Stradivarius.

Concertul Stradivarius va avea loc în data de 25 mai, în Parcul Coloanei Fără Sfârşit. Târgujienii şi nu numai sunt aşteptaţi în zonă, de la ora 20,00. Organizatorii pregătesc o mie de scaune, însă sunt aşteptate mult mai multe persoane care iubesc muzica clasică.

Vioara Stradivarius a fost construită de Antonio Stradivari în anul 1702. Instrumentul face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele zece viori Stradivarius funcționale din lume.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)