Alegerile anticipate, agreate de populația din Gorj

Share dacă ți-a plăcut!

Anul 2020 se anunță unul tumultuous pe scena politică a țării. În mod normal, ar trebui să fie organizate alegerile locale în vară și alegerile parlamentare în toamnă. Acum, la început de an, se dezbate intens tema organizării de alegeri anticipate pentru Parlamentul României.
De exemplu, în PNL s-au făcut mai multe simulări cu privire la posibilele variante de organizare a alegerilor locale și într-un tur și în două tururi, și, simultan, dar și separat de eventuale alegeri parlamentare anticipate. Ar exista la această oră chiar și un calendar agreat informal conform căruia alegerile locale ar urma să aibă loc în data de 24 mai. Mai există și o altă variantă lansată de premierul Ludovic Orban: ca localele să fie comasate cu anticipatele în data de 14 iunie.
Am vrut și noi să aflăm opiniile cetățenilor din Târgu Jiu cu privire la oportunitatea organizării mai devreme a alegerilor parlamentare. Majoritatea sunt de acord cu această propunere, dar își doresc mai puțini parlamentari. Alegătorii gorjeni acuză faptul că senatorii și deputații de Gorj nu prea fac nimic pentru județ. În ceea ce privește desemnarea primarilor, cetățenii consideră că e mai bine ca alegerile locale să fie organizate în două tururi.
În ceea ce privește administrația publică din Târgu Jiu, părerile cetățenilor sunt împărțite, însă cei intervievați de reporterii noștri cunosc în mare parte numele primarului Marcel Romanescu și pe cele ale celor doi viceprimari Aurel Popescu și Adrian Tudor. Un cetățean a semnalat faptul că a scăzut siguranța publică, în sensul că oamenilor le este frică să meargă prin oraș.
Cetățenii se arată din ce în ce mai interesați de evenimentele de pe scena politică a țării în speranța că traiul de zi cu zi va fi unul mai bun.

Copyright Protect ! :)