Alegeri parțiale în Gorj?

Share dacă ți-a plăcut!

Guvernul ar putea decide organizarea în acest an de alegeri în trei comune gorjene. Este vorba de Bustuchin, Stoina şi Samarineşti. Dacă în cazul comunei Bustuchin lucrurile sunt încă sub semnul întrebării, la Stoina şi la Samarineşti este doar o chestiune de timp până când fotoliile de primar vor fi vacantate, ca urmare a încetării mandatelor.

Primăriţa din Stoina, Ioana Buşe, a fost condamnată definitiv în cadrul unui proces penal, iar edilul din Samarineşti, Marian Ardeiu, a fost declarat de instanţă incompatibil, în urma unui raport al ANI. La rândul său, Ion Ciocea, edilul din Bustuchin, şi-ar putea pierde mandatul, o dată cu apartenenţa politică la PSD. Instanţa de judecată a stabilit definitiv că Ion Ciocea, în clipa în care a plecat din PSD şi a candidat ca independent şi-a pierdut calitatea de membru al organizaţiei judeţene social-democrate. Potrivit legii, primarii aflaţi în această situaţie rămân fără mandat. Edilii îşi pot păstra mandatul doar dacă sunt daţi afară de partide.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu declară că nu are niciun fel de informaţii legate de situaţia de la Bustuchin, dar dacă există o decizie definitivă care vizează o posibilă încetare de mandat pentru primar, atunci PSD Gorj va avea obligaţia să transmită o informare către instituţie. În schimb, la Samarineşti a fost trimisă o ultimă adresă prin care se solicită un referat de specialitate din partea secretarului primăriei din localitate. Dacă nu va fi primit un răspuns, atunci Prefectura Gorj va lua decizia de încetare a mandatului, fără să mai aştepte documentul de la Primăria Samarineşti, având la dispoziţie decizia instanţei de judecată. Cu toate acestea, dacă are sentinţa la îndemână şi nu a trimis un referat, secretarul Primăriei Samarineşti riscă să fie sancţionat pentru nerespectarea legii. Situaţia este similară şi la Stoina. De la primărie se aşteaptă un referat cu propunerea de încetare a mandatului, având în vedere condamnarea definitivă a primăriţei Ioana Buşe.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)